Sider

I Sverige blir du "poppis" av å delta i Melodifestivalen.

I dag presenteres artistene til neste års Melodifestivalen :-)
Jeg synes alltid det er litt koselig med dette familieselskapet som Melodifestivalen ofte er. Det at det er såpass mye gjengangere gjør det hele litt seremonielt og koselig. Selv om jeg, som i Norge, skulle ønske at flere "store" navn deltok.

Forskjellen fra Sverige til Norge mener jeg, er hovedsaklig at i Sverige blir du populær hos en stor del av det svenske publikummet å delta i Melodfestivalen, fordi det nærmest er en religion der borte.
Men, som i en del andre land stiller ikke de største artist-navnene som er populære uavhengig av MF opp i Sverige heller.

Likefullt virker det som som fans og publikum heier fram de som vil delta i Melodifestivalen, i større grad enn det som er tilfelle i Norge. Akkurat her misunner jeg Sverige.

Årets artister presenteres klokka 09.30. Du kan se presentasjonen live via linken nederst i dette innlegget.
Selve Melodifestvialen starter 3.februar i Karlstad. Finalen er samtidig med den norske, 10.mars. 

Det hadde jo vært moro om navn som Avicii, Lykke Li, Zara Larson, eller Timbuktu var med. Men mest sannsynlig så er det familiemedlemmene i kretsen som Chirster Björkman kjenner fra før som preger startlisten.

Jeg kikket forresten på de svenske hitlistene i dag. Der er det for tida veldig mange norske artister. Det kan se ut som det er flere norske enn svenske. På listene nå finner vi Sophie Elise, Astrid S, Kygo, Matoma, Alan Walker og Kamferdrops. swedishcharts.com/weekchart.asp 

Her kan du se dagens artistpresentasjon for Melodifestivalen direkte. 
www.svtplay.se/video/16127235/melodifest...-artister?start=auto

Ingen kommentarer: