Sider

Norge og JOWST leverte varene på fjerde prøvedag.

Til alle trofaste følgere. Beklager at jeg kom seint på banen med dagens prøver. Inklusiv Norges . Men datteren min kom hjem fra Nord Norge i dag, og det ble viktigere enn lysende sveisemasker og menn i duett med seg selv. 
Men here we go. Her er dagens prøver, og med noen kommentarer fra meg og andre. 


SAN MARINO
"Spirit of the night" er skrevet av Ralph Siegel. Du vet han med Dsjenghis Khan, Ein Bisschen Frieden og maaange flere ESC-bidrag. Han er uten sammenligning den i Eurovsionshistorien som har bidratt med flest låter. Likevel er han ingen "kjendis". Så her er et bilde av mannen, alle i Eurovision kjenner navnet på, men ikke ansiktet på. Låta i år synes jeg er et realt makkverk. Det er som en veldig kjedelig låt som en har satt en rytmeboks på. Men prøvene har blitt godt mottatt i dag. 

KROATIA
Denne litt merkelige låta hvor Jaques Houdek synger duett med selv har lenge vært nærmest kun en raritet som ikke så mange har tatt alvorlig. Men etter dagens prøver er dette en låt og en framføring du neppe vil stille deg likegyldig til. Noen synes dette utelukkende er morsomt, noen synes det er litt morsomt og litt fint. Noen synes det er bare tragisk. Du får nesten bare dømme selv, men etter dagens prøver har de kommet høyt på presseavstemningen. 


NORGE
Så var det Norge da. Det er få overraskelser sammenlignet med i MGP. Lysshowet er noe heftigere, og lysmaskene har mye mer liv i seg og animerer noen slags figurerer, visstnok. Det er også en del "on screen" effekter som kun er synlig for TV-seerne. WiWi-bloggs mener Norge kan komme Topp 5, og mener dette er den beste av de elektro-pop-låtene som er med i år. For øvrig har prøvene fått litt blandet mottakelse. I presseavstemningen er vi nå på en niendeplass i vår semifinale, rett foran Danmark. På oddsen er vi på en åttende plass i vår semi. Prøvene ser dermed ikke å ha gjort noe fra eller til for Norges sjanser til kvalifisering. Jeg har tidligere anslått den til 60 %, og tror det er omtrent der vi er. Men det kan endre seg når alt er justert og vi får se TV-bildene. Det skal visst være mer nære bilder at Aleksander enn før. Ifølge WiWi bloggs er Aleksander den som lettest har fanget kameraene og "flirtet" litt med dem under prøvene.
Delegasjonsleder Stig Karlsen sier de jobber med forbedringer av både lys, billedregien og grafikken. Norges neste prøve er lørdag 6.mai klokka 12.30


SVEITS
Ikke så mye å skrive hjem om. En pen, enkel poplåt som i likhet med Norge verken gikk under, eller til topps etter dagens prøver. Men la oss igjen minne oss selv om at prøver er til nettopp å prøve.


HVITERUSSLAND
Det er ikke mange mer eller mindre akkustiske låter med. Derfor er denne godt plassert og utgjør et gledesfylt pusterom. Heller ikke denne faller hverken gjennom, eller løfter seg veldig etter prøvene i dag. Likte du den før prøvene, så liker du dem også etter prøvene.

BULGARIA
En av de store favorittene. Under prøvene i dag lå følelsene utenpå Kristian Kostov. Dette kan gjøre stort inntryk på TV-seerne. De har skapt et litt originalt rom rundt han på scenen som gir en helt annen stemning enn i mange av de andre låtene. Bulgaria er fortsatt en stor favoritt, og rykker kanskje litt innpå Italia etter dagens prøve

LITAUEN
Dette er noe ryddigere scenebilde enn det voldsomme, grusomme de presterte i sin nasjonale finale. I mine øyne og ører så har denne løftet seg bittelitt fra den definitive bunnplasseringen. Men det er ikke mange millimeterne. Det er da heller ikke mange som gir denne noe større sjanse til finaleplass enn noen får millimeter.

ESTLAND
Visuelt ligner Estland litt på Bulgaria. Det er flere som påpeker at det mangler en del på kjemien mellom Koit Toome & Laura. Dette er en av mine store favoritter i år, og jeg håper for min, og låtas del at dette funker på skjermen. 
De har nok en del å jobbe med. Men, igjen. Prøver er til for øving. Det er ikke nå det gjelder. 

ISRAEL 
IMRI innfrir. Denne har mange fans, men sliter allikvel med å komme seg opp i tetsjiktet på bettinglister og ellers. Det ser ikke ut til at prøven i dag har hjulpet han på den veien oppover heller.
Men vokalt er dette imponerende, og det var godt å få riste litt løs helt til slutt. Selv om det ble dårlig med poeng fra pressen etter prøven i dag. 

Dagens presse-avstemning endte slik: 




Ingen kommentarer: