Sider

Urettferdig lansering av årets MGP-låter.

Jeg var tilstede under lanseringen av årets MGP-artister.
Det føltes som et helt annet MGP enn det jeg
opplevede da jeg fikk høre låtene i sin helhet sist søndag. 
Hva skjedde? På søndag hørte flere av oss i escNorge og Grand Prix-klubben låtene i sin helhet. I dag da jeg fikk se presentasjonen av artister og låter føltes dette som et ganske "dølt" MGP. Det er låtene som gjør årets MGP spennende, ikke kjendisfaktoren. Derfor burde låtene få skinne. Det er dårlig gjort å ikke la de relativt ukjente artistene få vise fram det har å komme med fra første stund. 


Jeg skjønner de som rister litt på skulderen og tenker: Blæh etter dagens presentasjon. Heldigvis er mange også fornøyd, men jeg skjønner de som er skuffet eller likegyldige. 

Som publikummer tvinges vi til å gjøre oss opp meninger om artister vi egentlig ikke vet allverdens mye om basert på seks, sju sekunder av låtene. Det gjør at presse fans og andre griper tak i temaer som mangel på kjente, store artister framfor å diskutere og kommentere låtene. Som bør være det viktigste. 

Det er etter min mening utelukkende argumenter for å slippe låtene i sin helhet samtidig med artistslippet. Det er nå det er momentum. Jeg var selv gjest i NRK Østlandsseningen og NRK Oppland i dag for å snakke om årets MGP. Det må vi gjøre uten å kunne spille noe av det viktigste: Låtene. Jeg tror årets MGP hadde fått større interesse rundt seg, og mer positiv blest om låtene ble gjort tilgjengelig i sin helhet samtidig, eller like etter artistslippet. 

Jeg kommer ikke til å gi noen vurdering av årets låter før de er sluppet i sin helhet. Det ville være meningsløst, selv om jeg altså har hørt dem en gang og har dannet meg et visst inntrykk.

Jeg kan jo bare snakke ut i fra meg selv, men årets MGP er et av de mer moderne, mer freshe og spennende på lang tid når en hører på låtene som er med. Så, jeg får kanskje bare si til alle som er litt skuffet, fortørnet eller forbanna, prøv å hold ut til låtene slippes onsdag 15.februar. Da kan du danne deg en mening basert på det artisten ønsker å presentere, og ikke alt mulig annet. 

Hva mener du? Ga snuttene av årets låte deg et såpass godt bilde av låtene at du kan gjøre deg opp en mening?

1 kommentar:

Ole Christian Andersen sa...

De 15 sekundene ga meg lite, så da venter eg med åpent sinn til den 15.februar! Håper på litt samisk magi... ��