Sider

Silya - fra programleder til comeback som MGP-artist?

Bilde hentet fra Silyas offisielle Facebookside. 
Mens vi venter på avsløring av hvem som er årets MGP artister får vi holde oss til spekulasjonene. Jeg tror kanskje Silya i år gjør comeback som artist i MGP. Hun er forresten låtskriver for en av låtene i årets finske finale, sammen med Christian Ingebrigtsen. 




Jeg har hatt magefølelse på at artister som Chinook Lamers (hun med hattene i Idol 2014, og med hitlåten "Dancing in Flames" kan være aktuell. Det samme gjelder Jesper Jenset og Nicoline fra Stjernekamp. Det er noe med måten de snakker om hva de holder på med på sosiale medier. Når de skriver mye om at de er så travle og flyr ut og inn av studioer i Sverige, Nederland og hvor det måtte være uten å si eksakt hva de holder på med, så lukter det litt MGP.

I går skrev jeg om Tone Damli og hennes brudd med sponsoren Betsson fordi det ikke passet med hennes musikalske planer for 2017. Kan det være at hun, sammen med sin særdeles MGP-positive manager David Eriksen bereder grunnen for en ny MGP-deltakelse?

Det er slik jeg tror vi må resonnere når vi skal spekulere oss fram til hvilke kjente artister som er klare for årets MGP.
Det vil helt sikkert dukke opp artister de færreste av oss har hørt om før, og disse er jo umulig å gjette på.

Så fikk jeg i dag et hint  fra presidenten i den norske Grand Prix klubben Morten Thomassen om at Silya kommer med ny CD 10.februar. NRK har sagt at årets MGP-artister presenteres i slutten av Januar eller helt i begynnelsen av Februar. Dermed vil jo timingen til Silya være helt perfekt. I alle fall er datoen for utgivelsen i alle fall nok til å ta Silya med i spekulasjonene om årets MGP-artister.

Silya har jo mer enn nok erfaring fra MGP som programleder de to siste årene, men ikke minst som artist i 2012.  Dessverre røk hun ut i tredje semi i Florø med sin låt "Euphoria". Litt rart at Loreen vant i Sverige det året med en låt med akkurat samme navn. En låt som også vant internasjonalt.

Om hun skulle være deltaker i MGP og vinne, kan hun risikere å konkurrere med seg selv, siden hun sammen med Christian Ingebrigtsen har skrevet en av låtene til den finske finalen i årets Eurovision. Låta "Perfect Villain" som framføres av Zühlke. Hør og se låta ved å klikke her. Låta er ganske typisk Silya.

Jeg tror Silya var for ukjent for de fleste i 2012, til å komme seg til finalen. Hun ble allemannseie først gjennom Stjernekamp. Dessuten var nok opptredenen litt vel unorsk, litt vel vågal og litt vel energisk siden vi ikke kjente henne. Hun hadde nok gjort det bedre med låta om hun hadde stilt opp med en lik låt i år.

Vi får se hva hun eventuelt har å komme med. Hennes utgivelse i Februar er den siste i et triologi-prosjekt. Tidligere har hun gitt ut "Life" og "Resolution". I februar kommer "Heart".

Jeg for min del ønsker henne mer enn hjertelig velkommen til MGP-scenen som artist. Hun har galskapen, hun har både respekt og mangel på respekt i perfekt kombinasjon. Dessuten ER hun musikk, og med en tydelig signatur i alt hun gjør.

Her er et gjensyn med Silya fra MGP2012.







Ingen kommentarer: