Sider

Dansk finale på lørdag - hør litt av de ti låtene

I Norge og Sverige er variasjon i tempo, sjanger, alder og uttrykk viktig i MGP. I Sverige og Norge satses det også større på den nasjonale uttakingen enn i Danmark ved at flere låter er med, og at det er flere delfinaler.
I Danmark gjør det det på samme måte som vi i Norge gjorde fram til 2005, nemlig å avholde èn finale, èn lørdag i året.
På lørdag velger Danmark sin låt til Eurovision. Her kan du høre en smakebit fra alle låtene. 



Dersom du liker retromusikk, swing, rock, metall, hip-hop, vals, vise eller støy så har du en dårlig TV-opplevelse foran deg under den danske finalen. Men er du glad mid-tempo pop med litt variasjon i tempo fra låt til låt så får du sikkert en hyggelig stund foran TV.

I denne videoen får du en smakebit på alle ti låtene. 
Etter å ha hørt disse synes jeg det er vanskelig å plukke både en personlig favoritt, eller en jeg tror har større vinnersjanser enn noen andre.

Sannsynligvis blir det jevnt. Men skulle jeg gjette en som vinner så holder jeg en knapp på Emmelie de Forests "Only teardrops" eller Mohameds "Unbreakable".  "Only Teardrops" har et lite hint av irsk i seg og skiller seg noe ut fra mengden. Mohamedes "Unreakable" kan høres ut til å ha noe mer trøkk, og  skiller seg kanskje ut på den måten.
Men, ingen stikker seg tydelig ut, bortsett kanskje fra Brincks "Human". Den er ikke så syntetisk produsert som de ni andre låtene og kunne kanskje vært en favoritt fordi den er såvidt annerledes enn de andre. 
Men den er ikke annerledes nok til å vinne bare på å skille seg ut, og som låt høres den litt for flat og tom ut uten den inderligheten og intimiteten slike låter må ha for å nå gjennom.

Whatever, dette er min meninger. Hva danskene ender opp med får vi se på lørdag kveld.
Det blir en laaaang TV-kveld. Først norsk delfinale, så danske finale. Her kan du høre en smakebit på alle ti låtene.

Ingen kommentarer: