Sider

Største ESC nettsted utsatt for anti-homo hacking.

ESC today er,  såvidt jeg vet,  det eldste og største nettstedet med stoff om Eurovision Song Contest. I dag ble de utsatt for et hacker angrep, og alt stoff ble slettet på sekunders. Tusenvis av timers arbeid er dermed tapt, og faktisk mye verdifull informasjon. 
Det er vel ikke helt sikkert hvem som står bak, men islamistiske organisasjoner har truet med å angripe Eurovision Song Contest fordi de mener det står for umoral, blant annet fordi det tiltrekker seg en del homofile fans. Men en del ekstreme islamistiske organiasasjoner hevder at musikk generelt er "haram", altså den ondes verk.
Slik så forsiden til nettstedet ut like etter angrepet: 



.

Jeg har virkelig stor sympati med de som på frivillig basis har drevet nettstedet ESC today gjennom tolv år, og nå har blitt frastjålet alt arbeid.
Heldigvis er dette tøffe folk som ikke akter å gi seg. På sin facebook side skriver de:

"ESCTODAY WAS HACKED, in a second thousands of hours of hard work (actually 12 years) were erased as retaliation because we support the Eurovision Song Contest, a ''gay pride'' as the hacker(s) call it. We will not be stopped!!! WE WILL BE BACK."


EBU sendte ut denne uttalelsen etter angrepet, oversatt fra engelsk.


"Selvfølgelig er det veldig uheldig for disse nettstedene og de dedikerte folk som driver demat de lider  under angrepene fra hackere. Hackerne grunngir sine handlinger i uriktige opplysningerVi er her for å organisere Euro Vision Song Contestog ikke en homoparadeSom alltid er det et solid sikkerhets rammeverk for Eurovision SongContestog vi har det siste året  fått  troverdige sikkerhetsgarantier  fra relevante myndigheter undertegnet av statsministeren i AserbajdsjanVi har tillit deres arbeid og ser frem til et vellykket Eurovision Song Contest 2012 i Baku."


Jeg skulle ønske EBU var litt tydeligere i fordømmelsen av dette angrepet i pressemeldingen sin. Selv om jeg forstår at den uavhengig redaksjonell ESC side ikke er EBUs ansvar


Oppfordrer alle til å støtte ESCtoday ved å klikke seg inn på denne linken på ESC todays facebookprofil og skrive en støttekommentar. Uansett om du er fan av Eurovision eller ikke, så bør vi si tydelig i fra at ingen skal utsettes for slike angrep på grunn av sine fredelige interesser.


Jeg skal ikke her gå inn på en diskusjon om hvorvidt Eurovision Song Contest er en homseparade eller ikke. Alle som har vært tilstede ved en internasjonale finale, eller sett det på TV vet at det er familier, det er barn og alle slags mennesker som gleder seg over denne internasjonale musikkfestivalen. At det er en del homofile blodfans er overhodet ikke interessant. Eurovision Song Contest er for alle. Og er folk homofile så er det menneskerett å få lov til å elske de de er glad i.


Nå er et hacker angrep av et nettsted slik at det ikke dreper eller skader mennesker. Jeg håper ikke dette er forvarsel om flere angrep i Baku.


Uansett de må gjerne true, hacke og holde på. Men sangen, det internasjonale fellesskapet i Eurovision Song Contest på tvers av religion, geografiske grenser og legninger vil aldri stilne. Jeg er nå mer Eurovision fan enn noen sinne. For å sitere med en strofe fra den norske låta "Stay". "I don`t know what it`s doing with me, but it makes me stronger". Light your fire


Så vær så snill, støtt ESC Today her: 


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150791768155950&set=a.10150560327805950.373018.12622425949&type=1&theater



4 kommentarer:

Anonym sa...

"I dag ble de utsatt for et hacker angrep, og alt stoff ble slettet på sekunders. Tusenvis av timers arbeid er dermed tapt, og faktisk mye verdifull informasjon."

Kjære vakre vene: At man ikke sørger for å ta sikkerhetkopier av slikt verdifullt arbeid... Hadde man gjort det (og det håper jeg de har gjort) er det bare snakk om timers arbeid før man er tilbake der man var.

Man kan jo håpe at de tar sikkerhetskopi(er) når de får opp nettstedet på nytt slik at man ikke igjen mister alt man har gjort..

Anders M. Tangen sa...

Ja, jeg vet ikke nå hva de gjør. Dette er jo en gjeng som jobber frivillig, og nettstedet er vel finansiert ved donasjoner. Så jeg håper kanskje de greier å redde noe av dataene som finnes, og at de har økonomi til å få det til.
Ellers er det jo litt klønete hvis de ikke har skikkelig backup. Likevel, synes jeg virkelig synd på dem.

Anonym sa...

Hmmm....Trist! Dette er en flott side, med mye bra informasjon. MEN! Å påstad det er et "homseangrep" blir tullete. Jeg vet - som mange andre- at GP-fanskaren er MEGEET variert. Alt fra "rosa" homofile til fite flerbarnsfedre. Blir vedlig kliskje å stemple "homo" over alt som har med GP å gjøre. Og ikke så lite fordomsfult!

Anders M. Tangen sa...

Men som du ser, så begrunner de som står bak dette angrepet det med at det er angrep mot de "homofile". Så derfor er det et "anti-homo"-angrep. Så lenge de selv mener det er det. Ellers er jeg helt enig med deg. De fleste som ser på Eurovision og er fans er jo ikke homofile. Men om de så var det, så hadde jo det også vært helt greit. Likevel, tilstede i areneaene under ESC er det mange blodfans som er homser. Det bør ikke være noe problem for noen, mener jeg. Men de som står bak dette angrepet kaller det altså selv for et angrep rettet mot de homofile. Så da må vi nesten forholde oss til det. Det er jo derfor også EBU har sendt ut den pressemeldingen de har.