Sider

Reidun Sæther er syk...... kan en stand in synge? Jeg mener ja

I kveld kom den urovekkende nyheten om at Reidun Sæther har blitt syk. Hun har hatt et virus siden før jul, noe som gjør at hun har mistet stemmen. Jeg lever av å holde foredrag, og synge litt, og har opplevd det samme før. Min lille erfaring tilsier at det er mulig å trylle fram nok stemme til å gjøre en brukbar innsats stemmemessig. Trikset er masse ingefær, fribol og Ibux i god tid før opptreden. Men det er en annen sak. Dinamo sier hun blir disket hvis hun ikke blir frisk nok til å synge selv på lørdag. Det er litt rart i så fall, siden dette er en LÅTkonkurranse, og ikke en artistkonkurranse
I dag kom denne artikkelen på NRKs egne MGP-sider: http://www.nrk.no/programmer/tv/melodi_grand_prix/1.7961043
Reidun Sæther, en av tre storfavoritter både til å gå videre fra første delfinale, og til å vinne hele MGP2012 har blitt syk, og mistet stemmen.
Men i artikkelen sier produsenten Pia Basberg i Eyeworks Dinamo at dersom Reidun ikke kan stille på lørdag, så blir hun disket.
Da må enten reglene i EBU har blitt endret, eller så gjelder det andre regler i MGP enn i ESC.

Såvidt jeg har forstått er det melodien som konkurrerer i Melodi Grand Prix og ikke artistene.

Så artisten kan erstattes, men ikke melodien, slik jeg ser det.

Da Tommy Körberg skulle framføre "Stad i Ljs" i 1988 var det kompinisten Py Beckman som sang sangen under generalprøven, fordi Körberg ike hadde stemme. Han fikk tilbake stemmen til finalen, men den sprakk så det ljomet i de høye tonene.



Å sammenligne med Nordtug, som Dinamo-produsenten gjør i denne artikkelen blir litt kunstig.
For i langrenn er det jo Nordtug som konkurrerer, og ikke skiene hans.
I MGP er det motsatt. Det er melodien som konkurrerer og ikke artisten.
Hvis ikke reglene har blitt endret i det siste.

Men nå kan det være at produsenten mener at låta "High on love" må trekke seg, fordi de ikke har noen reserve å sette inn for Reidun Sæther.
Men prinsipielt burde det ikke være noe i veien for det. Dette er en låtskriverkonkurranse. Og det er dermed Thomas Gson som konkurrerer, og ikke Reidun Sæther. Sånn rent prinsipielt.

Uansett, den beste løsningen er at Reidun blir frisk igjen! Så drikk ingefær, gjør stemmeøvelser, gomle Fribiol og Ibux så kan stemmen komme tilbake ganske raskt, får vii håpe og tro.

Her er låta vi alle håper hun kan framføre på lørdag:



Ingen kommentarer: