Sider

Gullegodt Grand Prix

På forumer, på kommentarsider, på kafèer og overalt kan det sikkert være mer eller mindre opphissede diskusjoner om hvilken låt som bør vinne. Hvem som ikke under omstendighet bør få dra til Düsseldorf med det norske flagget på brystet også videre. Hvem synger surt, og hvilke sanger ligner på tidligere fiaskoer.
Jo, det er noe av dette som er gøy med Grand Prix, dette å diskutere noe som egentlig er umulig, nemlig å diskutere smak og behag.
Midt oppe i opphetede diskusjoner kan jeg fort glemme at dette er et TV-program. En fest for alle. En feiring av Europa.

Så dette innlegget er rett og slett et positivt innlegg hvor jeg skriver litt om hvorfor alle finalistene bør vinne. Jeg har mine favoritter, og de kommer på lørdag.
Men vi har jo fire finalister klare allerede og her er hvorfor hver av dem bør vinne.

"Vardlokk" med Helene Bøksle bør vinne fordi ESC har en sterk tradisjon for å vise låter med nasjonalt særpreg. Med i konkurransen er det veldig mange helt nye nasjoner som er veldig unge. Disse er opptatt av sin egen identitet og kultur og har dermed kanskje også veldig respekt, forståelse for og sans for andres kultur. Og at denne kommer tydelig fram gjennom deres ESC-bidrag. Helene Bøksle er en sanger med rutine og vi slipper å være nervøs for om hun takler oppgaven. Derfor bør Helene Bøksle vinne den norske finalen.

"It`s not that easy" med Åste og Rikke bør vinne fordi det er en moderne låt som samtidig kan favne ganske vidt i generasjonene. Den har et refreng som er sløyt og flott, og jentene har en utrolig sjarmerende kjemi seg i mellom som smitter over på TV-seerne. Vi har greid en femteplass med soul før (Maria Haukaas og "Hold on be strong"), det er klart vi kan greie å vinne med noe slik nå!
Derfor bør "It`s not that easy" vinne den norske finalen.

"You can depend on me" med Babelfish bør vinne fordi det i ESC veldig mye handler om å skille seg ut. Hvor mange andre stiller med et såpass godt voksent band som tør å synge ganske så mykt og følelssterkt om sin genuine og ekte kjærlighet til barna sine?
Dette har en høy "bli rørt" faktor, og det er en faktor som gjør at den kan skille seg ut og nå absolutt hele Europa. Alle er jo enten far, har en far eller lengter etter en far.
At melodien er en god melodi i Beatlestradisjonen er også en fordel. Jostein Hasselgård kom på fjerde plass i 2003 med en flott melodiøs låt i samme tradisjon.
Derfor bør Babelfish vinne den norske finalen

"Youre like a melody" med Hanne Sørvaag bør vinne fordi hun er en vakker flott, sterk jente med egen identitet og stå på vilje. Hun kan denne bransjen ut og inn, og vil ikke bare konkurrere i kraft av sin enkle, effektive og hyggelige låt. Men hun vil også konkurrere i kraft av å være en bransjekvinne med det rette nettverket som vil kunne promotere låta riktig opp mot radiostasjoner og andre kanaler for å gjøre den mest mulig kjent før finalen.
Dessuten har den et irriterende godt refreng som sitter godt i øret.
Derfor bør Hanne Sørvaag vinne den norske finalen.

Sånn, nå har jeg mobilisert postive vibber overfor alle finalistene.
Det blir neste litt hyggeligere å se finalen da når jeg forstår at alle er verdige vinnere som hver på sin måte kan sikre en mulig suksess i ESC.

Jeg sier heia MGP, heia Norge og heia Europa!

Ingen kommentarer: